Navaratri

/Navaratri
Loading Dogodki
  • Dogodek je pretekel.

Ritual je posvečen najvišji božanski energiji – Materi sveta.

Durga devi je simbol kozmične harmonije, je simbol vsega božanskega ter dobrega in resničnih lastnosti, ki definirajo najvišja bitja. Devi Durga je Adishakti ali praenergija, ki predstavlja neskončno energijo, čistost in moč, ki prebiva v božanski esenci vsakega bitja. V hindujski simboliki so negativne lastnosti v posamezniku: velik ego, jeza, pohlep, sovraštvo, navezanost, neusmiljenost, krutost, brezsrčnost itd. Metaforično so predstavljene kot demoni. Devi Durga je uničevalka teh demonov, ki simbolizirajo notranjo spiritualno vojno posamezne duše. Durga pooja predstavlja prizadevanje ali borbo vsakega človeka, da premaga nevednost in da kot zmagovalec uresniči najvišje moči lastnega jaza. Durga je rešiteljica od vsega, kar je slabega.

Z blagoslovom Durge ali najvišje energije človek dobi zdravje, moč, zmago, ljubezen in srečo. Ko ima težave, zlasti velike težave, ki jih na videz ni mogoče rešiti, ko ugotovi, da ima nevidnega sovražnika ali zle duhove, naj se takoj spomni Shri Mahashakti Durge, Matere sveta. Za reševanje vseh težav in za zaščito se otrok vedno obrne k materi.

Durga je pramati sveta, je naša mati in h Durgi se obračate preprosto tako, kot se otrok obrača k svoji materi in jo prosi za pomoč. Ko imate v življenju težave, se za pomoč vedno obračajte h Durgi. Enostavno se usedite, sprostite in prosite Durgo za pomoč in ta bo prišla. Da dobite pomoč kot darilo od svoje matere Durge, morate imeti le odprto srce.

Več o obredu

Kaj je meditacija? Prenesite enega najboljših opisov meditacije na svetu in prejmite sveže novice o vpisih v nove tečaje. Za prenos in novice kliknite sem.