Sri Lakshmi Narayan Maha Yajna

/Sri Lakshmi Narayan Maha Yajna
Loading Dogodki
  • Dogodek je pretekel.

Lakshmi-Narayan

Obred, posvečen energiji za duhovno in materialno blagostanje, in energiji, ki nam podari zaščito.

Temelj celotne kreacije sta mati Lakshmi in oče Vishnu. Imenujeta se tudi kot Shiva in Shakti, Purusha in Prakriti, Brahma in Maya, zavest in energija, ali pa z drugimi imeni, odvisno od različnih filozofij in tradicij. Medsebojne igre teh dvojnih energij povzročajo obstoj kreacije in omogočajo življenje, vzdrževanje in na koncu uničenje kreacije.

Po Vishnu purani: Sri Hari je moški element v bogu, živali, planetu, človeku in drugih živih bitjih, Sri Lakshmi pa je ženski element; onkraj njiju ne obstaja nič.

Kozmično zavest boga Narayane se v Indiji praznuje od samega začetka kreacije. On je oboje, je brez oblike in z obliko. On je resnica, najvišje, popolnost , večni stvaritelj in univerzalni duh. On je kozmična zaščitna zavest, ki nas vedno varuje pred vsem nevarnim. Izpolnjuje naše zemeljsko poželenje in nam daje osvoboditev od cikla rojstva in smrti.

Mati Lakshmi, ki je druga polovica boga Narayane, je božanska kozmična energija blaginje, dobre sreče in lepote. Blaginja v vsakem vidiku. Njej pripadajo, ne le materialno blagostanje, temveč tudi vse vrste odličnosti, sreča, velikodušnost, popolnost in razvoj ter napredek. Zaradi duhovne prebuditve nas obdaruje in v nas neguje našo božansko kvaliteto. Ona je najvišja božanska kozmična sila. Skupaj s svojo božansko kozmično zavestjo očeta Narayane nas ustvarja, organizira in ustvarjeno tudi uničuje.

Swami Satyananda je povedal, da je med vsemi božanskimi energijami Lakshmi prva in da vlada v sedanjem stoletju, to je Kali Yugi. Popolnost in blaginjo lahko dobimo le skozi njo. Ko je naše življenje preplavljeno z blaginjo, moramo vedeti, da je to njen blagoslov in da moramo ta blagoslov uporabiti tudi za dobro drugih. Če bomo mislili samo nase, nas bo ona zapustila.

Za mir in univerzalni napredek v vseh nas se Sri Lakshmi Narayana Mahayajno časti in praznuje od leta 2011 v Sannyasa Peethu vsako leto od 8. do 12. septembra kot največjo letno yajno.

Vsi ste dobrodošli, da skupaj praznujemo ta dogodek.

Kaj je meditacija? Prenesite enega najboljših opisov meditacije na svetu in prejmite sveže novice o vpisih v nove tečaje. Za prenos in novice kliknite sem.