Knjige sistema Satyananda Yoga v slovenščini

Swara Yoga

Swami Muktibodhananda (pod vodstvom Swamija Satyanande Saraswatija)

Swara yoga je starodavna tantrična znanost o možganskem dihanju. Varovana in skrita je bila bolj kot druge tantrične tradicije. Swara yoga pomeni združitev s pomočjo lastnega diha, je analiza diha in različnih pranskih tokov. Swara yoga prihaja iz Shiva Swarodaye, kar pomeni dviganje do najvišje zavesti skozi tok diha. Gospod Shiva je učil znanost o swara yogi najprej svojo učenko Parvati. Swara yoga je rezultat tega učenja. Shiva je prosil Parvati, naj zagotovi, da bo znanost varovala zelo skrivno in sveto in da bo med vsemi oblikami znanja ostala najvišja. Shiva je naprej trdil, da v vseh lokah ali dimenzijah, ki jih pozna, ni večje modrosti od swara yoge. Swara yoga pomaga vsem in presenečeni bodo, ko bodo odkrili mnoge resnice, ki se nanašajo na najvišjo realnost. Swara yoga je pot, ki vodi k popolnemu izkustvu in prebujenju celotnega bitja. Spoznali boste gibanje prane v telesu in njen odnos do uma. Prana se izraža na različne načine in ima posebne učinke na vsak organ in del sistema. Ko spoznate to, lahko napoveste prihodnje dogodke ali ozdravite svoje bolezni.

Zadnje čase se je sodobna znanost začela zelo zanimati za elektromagnetna polja in obnašanje bioenergije, ki je prirojen energetski princip telesa. Zaradi tega je zdaj znanost o swara yogi zelo iskana.

Swara yoga je aplikativna znanost in jo lahko zelo koristno uporabljate v svojem vsakdanjem življenju. Namen swara yoge je usposobiti vas, da spoznate pravo bistvo svojega bitja in da doživite notranje izkustvo. Swara yoga vam daje možnost, da spoznate in izkusite svojo preteklost, sedanjost in prihodnost.

224 strani, vključeno izvirno sanskrtsko besedilo

Kako do knjige?

Asana Pranayama Mudra Bandha

Swami Satyananda Saraswati

je najbolj cenjena knjiga ali učbenik integralne joge.
To knjigo je sprejel ves svet kot najvrednejše darilo tistim, ki se ukvarjajo z jogo. Postala je standardizirani priročnik za učenje joge ter nas na najboljši in najstrokovnejši način uči tehnike integralne joge. Te tehnike so: asana ? telesni položaj; pranayama ? jogijski način dihanja; mudra ? drža, ki vpliva na pranskem in mentalnem nivoju; bandha – delovanje na celoten sistem telo-um s pomočjo energetske blokade; shat karma ? jogijsko čiščenje telesa, uma in duše.

Knjiga vsebuje več kot 200 slik, pojasnjuje jogijske tehnike ter poudarja njihove koristi in kontraindikacije. Pojasnjuje tudi učinke jogijskih tehnik na čakre.

416 strani, več kot 200 slik

Preberite odlomek iz knjige

Kako do knjige?

Surya Namaskara ali Pozdrav soncu

Swami Satyananda Saraswati

je starodavna jogijska tehnika, ki aktivira vsako posamezno čakro in uravnoveša pretok energije po energijskih kanalih. Pozdrav soncu revitalizira in regenerira celoten sistem telo-um-duša, jih preoblikuje in nam pomaga, da se pomladimo. Posamezni položaji pozdrava soncu so slikovno prikazani. Pojasnjena sta njihovo zaporedje in način dihanja. Podrobno so opisani učinki posameznih položajev na posamezne fizične organe in sisteme. Pojasnjen je spiritualni učinek na čakre. Posebej so pojasnjene mantre pri posameznih položajih.

108 strani

Preberite odlomek iz knjige

Kako do knjige?

Amaroli ali urinoterapija

Swami Satyananda Saraswati

je najstarejša, najpreprostejša in najizvirnejša oblika naturopatskega zdravljenja. Z uporabo lastnega urina se zdravimo sami oziroma vzdržujemo zdravje, mladost, vitalnost in moč samoobnavljanja.

144 strani

Preberite odlomek iz knjige

Kako do knjige?

Tantične meditacije

Swami Satyananda Saraswati

Knjiga predstavlja tantro in tantrično meditacijo. Opisuje, kaj je meditacija in kakšne so meditativne izkušnje in kako deluje meditativno stanje na možgane, telo in um. Opisuje pogoje in ukrepe za meditacijo in ponuja varno pot do meditativne izkušnje. Opisane so meditacijske tehnike od najenostavnejše do najzahtevnejše ter meditacijske tehnike različnih kultur in tradicij. Podrobno so pojasnjene namenske mantre in njihova uporaba v meditaciji. Prvič v literaturi je podan seznam namenskih manter in opis uporabe.

348 strani

Preberite odlomek iz knjige

Kako do knjige?

Kundalini tantra

Swami Satyananda Saraswati

predstavlja sistematični in pragmatični tantrični pristop k prebujanju kundalini. V tej knjigi boste našli jasna in neposredna navodila za dejanske jogijske in tantrične tehnike, ki jih morate izvajati na poti k temu cilju. To je edina knjiga o kundalini jogi na svetu, ki natančno opredeljuje in vodi skozi posamezne stopnje meditacije ter natančno podaja postopek prebujanja, dviganja in spuščanja kundalini. Je tudi edina knjiga, ki pove, da je treba kundalini spet spustiti, ne le dvigniti. Opisan je ves postopek. Zelo študiozno analizira čakre, da lahko razumemo njihovo delovanje na celotno človekovo bitje.

Cilj kundalini tantre je razširitev zavesti in energije ter združitev zavesti in energije.

432 strani

Preberite odlomek iz knjige

Kako do knjige?

Yoga Vakya
Raziskovanje umskega potenciala skozi jogo

Swami Satyananda Saraswati

Knjižica vsebuje predavanja Swamija Niranjananande Saraswatija o raziskovanju umskega potenciala skozi jogo. Vsebuje tudi meditacije na to temo ter opisuje, kako lahko krepimo moč uma, ga kontroliramo in usmerjamo, da lahko realiziramo določen cilj.

48 strani

Kako do knjige?

Guru, mantra in sannyasa

Swami Satyananda Saraswati

Knjižica vsebuje pojasnila, kaj je duhovni učitelj, kakšna je njegova vloga in kako ga izberemo. Pojasnjuje pomembnost mantre oz. zvočne vibracijske energije ter kaj je sannyasa.

76 strani

Preberite odlomek iz knjige

Kako do knjige?

Biseri modrosti

Swami Satyananda Saraswati

V tej knjižici je zbranih 108 življenjskih modrosti velikega duhovnega učitelja Paramahamse Satyanande. Teh modrosti se učimo in meditiramo nanje.

58 strani

Kako do knjige?

Yoga Nidra

Swami Satyananda Saraswati

Yoga nidra je umetnost sproščanje telesa, energije, uma, čustev in duše. Z mirnim umom spoznaj svojo pravo naravo, ki je čista, nedeljena zavest in leži v nemirnem umu, sestavljenem iz vsega vesolja, v vseh njegovih različnostih. Z mirnim umom spoznaj stanje med spancem in budnostjo. To je pravi Jaz, prirojen, v katerem človek ni več v zmoti.

Yoga nidra je močna jogijska tehnika, s katero se naučite zavestno sproščati. Je sistematična metoda sprožanja popolne fizične, energetske, duševne in čustvene sprostitve. V yoga nidri zavest deluje na globlji ravni zavesti. V tem mejnem stanju med spanjem in budnostjo spontano pride do stika med podzavestnimi in zavestnimi razsežnostmi. Kadar je sproščenost popolna, je sprejemljivost večja. Kadar je zavest povezana z vsemi čuti, je sprejemljivost manjša. V yoga nidri je zavest v hipnagogičnem stanju, kar pomeni da je zavest v stanju med budnostjo in spancem. V tem stanju je um izjemno dovzeten. Hitro se lahko naučimo jezikov in drugih predmetov. Sugestije, dane v tem času, uspešno odstranjujejo neželene navade in nagnjenja. Yoga nidro lahko uporabimo za usmerjanje uma, da dosežemo karkoli. Praksa yoga nidre omogoča človeku, da od nezavednega uma sprejme intuicije. Intuicije, ki jih človek sprejme v yoga nidri, mu omogočijo, da v sebi najde odgovore na vse probleme. Manifestirata se človekova prava narava in integriteta ter mu omogočita, da smisleno in mirno živi v katerem koli okolju. To je odprtje “tretjega očesa”, ki pelje zavest onstran pogojene osebnosti z njenimi napetostmi in kompleksi. Nič več emocionalno identificirano z umom in telesom, je celotno človekovo bitje prežeto z božansko zavestjo. Odločitev ali cilj, sprejet v stanju globoke sprostitve telesa, uma, energije, čustev in duše oziroma v yoga nidri, je kot globoko vsajeno seme v našem nezavednem umu. Karkoli nam v življenju lahko spodrsne, ne pa cilj, sprejet v yoga nidri. Cilj, sprejet v yoga nidri, nam bo vedno dal najlepši cvet – fizično in psihično ravnovesje ali zdravje. Yoga nidra pomaga zdraviti tudi najtežje bolezni.
Poleg teorije in rezultatov znanstvenih raziskav ponuja knjiga tudi številne prakse, ki se jih lahko naučite in izvajate sami.

248 strani

Preberite odlomek iz knjige

Kako do knjige?

Knjige Tara Yoga Centra

Jala neti kriya
Zanesljiva pot k popolnemu zdravju

Swami Vishwashakti Saraswati

je proces stimulacije ajna čakre in subtilnih kanalov ide in pingale ter je predpogoj za uravnovešenje pretoka energije v telesu.
To je tradicionalno jogijsko / ayurvedsko samozdravljenje vseh bolezni dihal in različnih psihosomatskih težav. Z jala neti kriyo stopate po zanesljivi poti k uravnovešeni energiji in popolnemu zdravju.
Knjiga podaja indikacije, zelo natančna navodila in tehniko izvajanja.

36 strani

Preberite odlomek iz knjige

Kako do knjige?