Kaj je integralna joga?

Integralna joga je filozofski sistem, ki vsebuje različne vidike joge, kot so: mantra joga, hatha joga in meditacije. V integralni jogi se raztegujejo telo, um in energije. Zadihate skozi pranajame in se sprostite skozi meditacije. Kratka meditacija v integralni jogi pomaga osvoboditi vaše speče energijske sposobnosti in obvladati zelo stresne situacije. Integralna joga je popoln paket joge. V njej izvajate različne jogijske sklope, kot so: čiščenje in obnavljanje telesa in energijskih kanalov, čiščenje in uravnovešanje petih elementov, čiščenje in energetiziranje sistema čaker, vzpostavljanje ravnovesja med telesom in dušo, izboljšanje spomina, povečevanje koncentracije, za posamezne tipologije človeka, za povečevanje energije, proti stresu itd.

Skozi integralno jogo se učite, kako si lahko pomagate sami. Izberete si lahko samo tisti sklop prakse, ki vam ustreza tisti dan glede na potrebe in počutje ter glede na to, kaj vas čaka tisti dan. Telo postane polno življenjske energije in moči, um postane lahek in osredotočen. Postanete ustvarjalni in srečni.

Integralna joga izboljša kakovost življenja, počutite se zdrave in dobro na vsaki ravni. V integralni jogi delate s svojim telesom, umom in energijskim sistemom. Te tri razsežnosti so vključene med petjem mantre ter izvajanjem asan, pranajam, muder, bandh in meditacij. S prakso integralne joge povezujete telo, um, energijo in dušo. V jogi pravimo, da je telo podaljšek uma in da je um podaljšek duše ter da je za vse potrebna življenjska energija ali prana. Vse to skupaj predstavlja integralna joga kot celoten sistem.

Komu je namenjen?

Primeren za tečajnike, ki že imajo izkušnje z jogo, ali so že končali osnovne tečaje joge.

Kaj boste delali na tem tečaju?

Tečaj integralne joge vsebuje različne življenjsko koristne sklope za boljše zdravje na telesni, mentalni, čustveni in energijski ravni. Ti sklopi vsebujejo asane, pranajame, mudre, bandhe in meditacije. Poteka skozi vse leto, enkrat na teden po dve šolski uri.

Vodja tečaja:

Swami Vishwashakti Saraswati

Lokacija:

Tara Yoga Center, Štihova 17, Ljubljana.

Vpisnina:

Vpisnina za eno trimesečno obdobje znaša 155 EUR. Vpisnino plačate v Tara Yoga Centru na Štihovi 17 v Ljubljani. Tam prejmete tudi vse informacije o tečaju.

Kako do več informacij?

Če imate kakršno koli vprašanje, pokličite na (01) 230 2351 ali pišite na e-naslov tara.yoga.center@amis.net. Odgovorila vam bosta Swami Omkarmurti ali Swami Vishwashakti osebno.