Edinstvene koristi pravilno izvajane joge

Zakaj joga?

Joga je celovit sistem. Ko vadite jogo, delate hkrati na telesnem, mentalnem, čustvenem in energijskem sistemu.

Jogijske asane (telesni položaji) in pranajame (dihalne tehnike) pomagajo odpraviti mentalne stiske. Pomagajo vzdrževati telo v optimalni kondiciji. Rezultat so osvobojene speče energije, vitalno in močno telo, ter lahek, ustvarjalen, srečen in samozavesten um.

Kratkotrajna meditacija pomaga osvoboditi vaš potencial in obvladovati visoke stresne situacije. Pomaga, da se telo sprošča. Je najboljše orodje za premagovanje nespečnosti. Tridesetminutna joga nidra je enakovredna triurnemu spancu. Zmanjšuje potrebo po kisiku in pomaga presnovi. Pomaga vam, da dihate globoko in počasi, namesto da dihate hitro in hlastate po zraku. Joga je najmočnejše orodje, da postanete in ostanete sproščeni in zdravi, ‘cool’ in ‘fit’.

Z jogo lahko tudi preprečujemo izgubo spomina. Sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja so v ZDA izvedli raziskavo in odkrili, da se, ko se staramo, določeni hormoni prenehajo izločati. Ko se prenehajo izločati, se mrtve možganske celice začnejo nabirati v možganih in se ne premikajo zaradi slabšega pretoka krvi. Ko se nabirajo v možganih, je električni prenos blokiran. Jogijske asane ali telesni položaji, ki se imenujejo pavana muktasana, omogočajo gibanje in pretok v krvi, zato ni blokad. To gibanje v krvnem pretoku pomaga obnoviti spomin. To se dogaja postopno, vendar zanesljivo. Ugotovili so, da šest mesecev izvajanja pavana muktasane prečisti telesne cevi. Zaradi tega vam predlagamo, da vadite pavana muktasano redno šest mesecev, da se prečistite in obnovite.

Vadba joge kultivira človeške kakovosti in ustvarjalnost, za zdravje in dobro počutje na vsaki ravni. Jogijske asane pomagajo telesu, pranajame pomagajo energijskemu sistemu, sproščanje pomaga, da premagate stres in napetost v telesu, umu in čustvih. Koncentracijske tehnike pomagajo, da izboljšate svoj um. Te štiri prakse predstavljajo en jogijski pouk. Poleg zdravja in dobrega počutja je namen asan povezovati vaše telo z umom in energijo.

Cilji jogijske prakse so: upravljati s stanjem telesa, boleznijo, šibkim zdravjem, motnjami, stresom in napetostjo. Na energijski ravni je njihov namen stimulirati in aktivirati življenjsko energijo, da ste bolj dinamični, energični in vibrirajoči. Na mentalni ravni je namen joge, da vam da jasnost, razumevanje, zavedanje in modrost. Ko ste opremljeni z ravnovesjem teh treh ravni skozi vadbo joge, šele takrat greste naprej v odkrivanje svoje notranje narave in zavesti.

Ko pridete na pouk joge, izkusite boljše zdravje in mirnost uma. Skozi jogo izboljšate svoje zdravje, izboljšate svoj um. Vse, kar delate, in vse, kar se naučite, vas razvija in dviga k boljši kakovosti življenja. Zato joga ni le vadba, je tudi duhovna praksa, način življenja, življenjski slog in kultura.

V Tara Yoga Centru dobite popoln paket joge, kjer boste razvijali in bogatili svoje telo, um in energijski sistem. Pridružite se nam.

Začetna integralna joga ustreza vsakomur, ne glede na starost in spol. Vključuje asane, pranajamo in joga nidro. Traja šest mesecev, enkrat tedensko po dve šolski uri. Več

Dinamična integralna joga

Primeren za tečajnike, ki so že končali začetni tečaj. Vsebuje asane, pranajame v kombinaciji z bandhami in mudrami, meditacije in opis jogijske filozofije in tradicije. Več