Guru ponovno na obisku v Sloveniji (2006)

V maju 2006 je naš ljubljeni Swamiji, Paramhamsa Niranjanananda Saraswati, obiskal Slovenijo.

Guru na obisku v Ljubljani (1997)

Maja leta 1997 je Slovenijo obiskal Swami Niranjanananda Saraswati. Ob tej priložnosti je imel tudi zelo obiskano predavanje v Cankarjevem domu v Ljubljani. Predaval je o jogi kot procesu preoblikovanja osebnosti in ponovne združitve telesa, uma in duše. Občinstvo, ne le iz Slovenije, je bilo navdušeno.

Povzetki novinarskih prispevkov v revijah ob obisku Swamija Niranjananande Saraswatija v Ljubljani

Terapija v oranžnem

V začetku maja je množici poslušalcev, ki so napolnili veliko Gallusovo dvorano Cankarjevega doma v Ljubljani, spregovoril največji mojster joge na svetu Swami Niranjanananda Saraswati. … smo se z zanimanjem udeležili predavanja mednarodno priznanega mojstra. … zna biti govor modrijana tista lučka v temi, ki človeka pripravi do tega, da stori “prvi korak na tisoč kilometrov dolgi poti.” Lahko doživi celo razsvetljenje, … In tu je prostor za jogo, ki uči, da je človek sposoben spremeniti svojo osebnost na bolje. … Človek se drugič rodi, uči joga, takrat, ko se v procesu lastne preobrazbe dokoplje do holističnega, celostnega pogleda na triado um – telo – duh. Če išče mir, srečo ali izpolnitev, potem je to le začasen cilj in stranski produkt njegovega hotenja. Pravi cilj mora biti preobrazba osebnosti, pri čemer ne gre le za preobrazbo duha, temveč tudi telesa. Odkrili so namreč, da lahko joga pomaga pri zdravljenju raka, kardiovaskularnih bolezni, astme, diabetesa, bolezni prebavil in še mnogo drugih. Zdravniki, ki so začeli prakticirati jogo, so najprej poročali o znatnem dvigu vitalne energije, s pomočjo katere se v telesu odpravljajo napetosti. Mojster, katerega mladost nas je osupnila, duhovitost pa očarala, je odšel, pri mnogih pa je ostala želja, da bi se z jogo pobliže seznanili. …
– članek iz revije DITA

Joga je proces preoblikovanja osebnosti in ponovne združitve telesa, uma in duše

Takšen je naslov predavanja, ki ga je imel v največji dvorani Cankarjevega doma Swami Niranjanananda Saraswati, ki se je v začetku maja mudil pri nas v Sloveniji. Z velikim zanimanjem in odprtostjo so ljudje sprejeli starodavne, močne in mogočne nauke največjega mojstra joge in tantre na svetu in mu prisluhnili. Ponudila se jim je enkratna priložnost srečati velikega mojstra neslutenih sposobnosti in globokega znanja, in mnogi je niso zamudili. S svojo globoko modrostjo, duhovitostjo in odprtostjo si je pridobil srca tisočev privržencev joge po vsem svetu, in tudi pri nas v Sloveniji.
– članek iz revije HORUS

Bodimo to kar smo!

V začetku maja je bil v Sloveniji prvič na obisku Swami Niranjanananda Saraswati, eden največjih mojstrov joge in tantre v Indiji in širom po svetu. Je predsednik prve univerze joge v Mungeru v Indiji, napisal je več kot dvajset knjig in vodil indijske in mednarodne jogijske programe. O tem, kakšen je cilj njegovega učenja, kako joga učinkuje na posameznika, in, seveda, zakaj naj bi ženske v prihodnosti prevzele vajeti družbe v svoje roke, preberite v naslednjem pogovoru.
– članek iz revije JANA

Swami Niranjanananda Saraswati

Mnogi ob besedi joga najprej pomislijo na asane in že vidijo asketske jogije v položajih, ki so za zahodnjaške oči videti prav nemogoči. Toda joga je veliko več kot to. Tančico skrivnostnosti in nerazumevanja z joge je skušal odstreti Swami Niranjanananda Saraswati med predavanjem v Cankarjevem domu v Ljubljani, v začetku maja, pod naslovom Joga je proces preoblikovanja osebnosti in vnovične združitve telesa, uma in duše.
– članek iz revije AURA