Tara Yoga Center je edinstvena učilnica joge za tiste, ki želijo svoje življenje spremeniti na bolje, najsi bo to telesno, umsko ali duhovno. Joga prihaja iz Indije. In Tara Yoga Center je edini slovenski jogijski center:

  • ki ga vodi indijska Swami, jogijska acharya
  • kjer ima učiteljica skoraj 60 let osebne jogijske prakse
  • kjer je učiteljica neposredna učenka mednarodnega duhovnega vodje Swamija Satyanande Saraswatija
  • kjer so vsi učitelji v centru njeni učenci, z daleč najzahtevnejšim šolanjem, opravljenim mednarodnim izpitom in z največ znanja v Sloveniji
  • ki je izpostava svetovno znane Biharske šole joge iz Indije, ki je svetu dala prvo jogijsko univerzo na svetu
  • ki obstaja že od leta 1991, ko v SLO ni bilo še nobenega jogijskega centra
  • kjer se uči najbolj avtentična, celovita, tradicionalna joga, najbližja indijskemu originalu, brez improvizacij in prilagajanj. Joga, ki se ne osredotoča le na fizične vaje, ampak na polno uravnovešenje telesa, uma in duha.
  • kjer je na enem kraju zbrano vrhunsko holistično znanje joge in ajurvede, kar lahko zelo pomaga tečajnikom z zdravstvenimi težavami.
  • ki ponuja 2 brezplačna obiska začetnega tečaja, preden se tečajnik odloči za udeležbo

V čem se joga v TYC razlikuje od drugih jog?

Je integralna joga, kar pomeni, da uči vse vrste joge, ne le nepravilno učenje hatha joge, ki jo danes na zahodu predstavljajo zgolj z asanami in pranajamo. Prava hatha joga poleg asan in pranajame vsebuje še celostno jogijsko čiščenje telesa, uma, energije in duše. Vsebuje tudi koncentracijske vaje,.

Kdo vodi tečaje?

Swami Vishwashakti Saraswati je mojstrica jogijske znanosti in ajurvedska zdravnica. Je soustanoviteljica European Yoga Fellowshipa, članica European Teacher Fellowshipa in Educational Boarda Satyananda joga sistema. Danes vodi Tara Yoga Center. Je programska direktorica vseh programov, po katerih se izobražujejo tečajniki joge v centru. Je programska direktorica tako posebnega tečaja za učitelje joge kot tečaja za ajurvedske terapevte. Osebno vodi tečaj integralne joge, tečaje radža joge, tečaj prana vidye, specializirane tečaje za meditacije in kriya joge. Prav tako osebno vodi izobraževanje inštruktorjev in nenehno bdi nad njihovim delom in potekom tečajev.

Več o Swami Vishwashakti Saraswati

Swami Omkarmurti Saraswati
Swami Omkarmurti Saraswati
Sannyasi Dayabhava
Sannyasi Dayabhava
Sannyasi Chitswaroopa
Sannyasi Chitswaroopa

Vsak učitelj Satyananda joge v Tara Yoga Centru se je jogo učil od Swami Vishwashakti Saraswati, ki je neposredna učenka Swamija Satyanande Saraswatija in Swamija Niranjananande Saraswatija. Učitelji so se pri Swami Vishwashakti najmanj 5 let izobraževali o osnovah joge, nato so hodili na specializirane tečaje radža joge, nakar so imeli dveletni tečaj za učitelje joge. Med tem tečajem so imeli redne hospitacije v Tara Yoga Centru ter napisali seminarsko nalogo in izvedli najmanj 2 samostojni uri kot voditelji, vsakokrat v trajanju 1,5 ure. Na koncu so pred mednarodno komisijo opravili pisni, ustni in praktični izpit. Po uspešno opravljenem izpitu so pridobili licenco za instruktorja Satyananda joge, ki je mednarodno priznana.